Ergotherapie

Veel van onze dagelijkse bezigheden en handelen doen we automatisch. Als dit niet meer lukt of niet naar wens gaat door ziekte, een ongeval, een handicap of het ouder worden, dan kan de ergotherapeut u hulp bieden. Het doel is om de hindernissen die u ondervindt zoveel mogelijk op te heffen. Vaak wordt het dan mogelijk om langer en op een plezierigere manier zelfstandig te kunnen blijven.

 

Ook interessant voor u

De ergotherapeut onderzoekt eerst de aard van de belemmeringen: wat gaat moeilijk, wat is de oorzaak en waar moet een goede oplossing voor u aan voldoen? Vervolgens geeft de ergotherapeut u advies en begeleidt en helpt u met de praktische oplossingen, waardoor de dagelijkse bezigheden veiliger of met minder energie en minder pijn gepaard gaan. De vaardigheden worden geoefend om dagelijkse bezigheden weer zelf te kunnen doen. Daarnaast kunt u ook advies krijgen over hulpmiddelen en leren deze te gebruiken. De ergotherapeut instrueert partner, ouders, familie en/of mantelzorger en professionals in de zorg.    

 

Gespecialiseerd in

  • Reuma,
  • Multiple sclerose,
  • Beroerte,
  • Spierziekte 
  • Restverschijnselen na een ongeval

De eerste tien uur ergotherapie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u een aanvullende zorgverzekering afgesloten? Dan heeft u mogelijk recht op vergoeding van extra uren ergotherapie. Kijk in uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar of dit het geval is. Er is een verwijzing van de huisarts nodig. Wanneer de zorgverzekeraar het toelaat is het mogelijk om zelf de ergotherapeut in te schakelen.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie, belt u met de afdeling planning Gespecialiseerde Teams via telefoonnummer 088 - 995 74 20.

Wilt u meer informatie dan kunt u ook uw vragen stellen via onderstaand formulier.

*
*
*
*
*
*
Vul hier niets in a.u.b.

Wilt u alle informatie over de mogelijkheden van 'Ergotherapie' nog eens nalezen? Hieronder kunt u onze informatiebrochure 'ErgoThuis' downloaden.

 

- +