Ergotherapie

Veel van onze dagelijkse bezigheden en handelen doen we automatisch. Als dit niet meer lukt of niet naar wens gaat door ziekte, een ongeval, een handicap of het ouder worden, dan kan de ergotherapeut u hulp bieden. Het doel is om de hindernissen die u ondervindt zoveel mogelijk op te heffen. Vaak wordt het dan mogelijk om langer en op een plezierigere manier zelfstandig te kunnen blijven.

 

Ook interessant voor u

De ergotherapeut onderzoekt eerst de aard van de belemmeringen: wat gaat moeilijk, wat is de oorzaak en waar moet een goede oplossing voor u aan voldoen? Vervolgens geeft de ergotherapeut u advies en begeleidt en helpt u met de praktische oplossingen, waardoor de dagelijkse bezigheden veiliger of met minder energie en minder pijn gepaard gaan. De vaardigheden worden geoefend om dagelijkse bezigheden weer zelf te kunnen doen. Daarnaast kunt u ook advies krijgen over hulpmiddelen en leren deze te gebruiken. De ergotherapeut instrueert partner, ouders, familie en/of mantelzorger en professionals in de zorg en richt zich op ouderen en mensen met een chronische aandoening

 

Gespecialiseerd in:

o   Dementie

o   Parkinson (aangesloten bij Parkinsonnet)

o   Reuma en artrose

o   CVA (aangesloten bij Neuronetwerk midden Kennemerland)

o   Valpreventie

o   COPD

Er wordt 10 uur per jaar ergotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Als u aanvullend verzekerd bent, heeft een mogelijk recht op extra uren ergotherapie. Kijk in uw polisvoorwaarden of vraag bij uw zorgverzekeraar na wat bij u van toepassing is.
Er zijn twee manieren hoe een ergotherapeut ingeschakeld kan worden. De huisarts kan middels zorgdomein een verwijzing uitschrijven of u kunt zelf een ergotherapeut inschakelen middels Direct Toegankelijkheid Ergotherapie.  

Voor het maken van een afspraak of meer informatie, belt u met de afdeling planning Gespecialiseerde Teams via telefoonnummer 088 - 995 74 20.

Wilt u meer informatie dan kunt u ook uw vragen stellen via onderstaand formulier.

*
*
*
*
*
*
Vul hier niets in a.u.b.

Wilt u alle informatie over de mogelijkheden van 'Ergotherapie' nog eens nalezen? Hieronder kunt u onze informatiebrochure 'ErgoThuis' downloaden.

 

- +