Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgtechnologie

De inzet van zorgtechnologie maakt dat u langer thuis kan blijven wonen. Slimme producten helpen bij het op tijd innemen van medicijnen of geven een seintje voor een activiteit. Dat zorgt voor structuur in de dag en geeft u tegelijkertijd vrijheid en zelfvertrouwen. Daardoor bent u minder afhankelijk van onze zorgmedewerkers, uw familie en naasten Zo houdt u de eigen regie in handen/

Zorgtechnologie helpt ook onze zorgmedewerkers, zodat zij zich met name kunnen richten op de essentiële aspecten en specialistische handelingen van hun werk. Zorgtechnologie is geen vervanging van de fysieke zorg, maar een aanvulling op de zorg van onze verzorgenden of verpleegkundigen.

Zorgtechnologie zetten we in binnen Wijkzorg, Volledig Pakket Thuis, Modulair Pakket Thuis, Thuisbegeleiding, ViVa! Dagbeweging en Casemanagement Dementie. Het aanbod van zorgproducten wordt steeds groter, daarom zoeken onze zorgmedewerkers samen met u uit wat het beste bij uw situatie past!

Het ViVa! Beeldzorgteam

ViVa Zorggroep heeft een beeldzorgteam. Met beeldzorg hebben wij op afstand persoonlijk contact met onze thuiswonende cliënten. Voorbeelden van zorg op afstand zijn controle op inname medicatie, attenderen op wassen of aankleden, toezien op inname eten en drinken en dag- en nachtritme.

Beeldzorg is laagdrempelig, direct toegankelijk en efficiënt en zorgt voor meer flexibiliteit in het zorgproces. U ziet regelmatig hetzelfde vertrouwde gezicht en wordt op de afgesproken tijd geholpen.

Slimme medicijndispenser

De slimme Medido medicijndispenser zorgt ervoor dat u op de juiste tijd de juiste dosering van uw medicatie inneemt. Het vermindert het risico op medicatiefouten en vergroot het trouw innemen van uw medicatie. De dispenser is bedoeld voor cliënten die assistentie nodig hebben bij het aanreiken van hun medicatie. Het is belangrijk dat u nog in staat bent om de dispenser te leren gebruiken.

Sociale robot

De sociale zorgrobot Tessa ondersteunt u bij het dagelijks leven en kan eenzaamheid verminderen. Tessa herinnert aan afspraken, speelt muziek, leest voor en kan zelfs een praatje maken. Ze biedt structuur, emotionele ondersteuning en bevordert zo uw welzijn.

Seniorentablet

Zorg op afstand met de seniorentablet van Compaan: deze gebruikersvriendelijke tablet is een prettig communicatiemiddel dat contact met familie, naasten en de zorgverleners makkelijker maakt. Het stelt u in staat om op een eenvoudige manier berichten en foto’s uit te wisselen en te videobellen.

 

Leefstijlmonitoring

De slimme sensoren van Sensara zetten wij in voor het waarnemen van een gezonde dagroutine. Denk bijvoorbeeld aan toiletgang, eten, drinken, beweging en nachtrust.

 

Het ViVa! Expertiseteam

Het aansluiten en inregelen van technische zorgproducten moet goed en zorgvuldig gebeuren en heeft ook opvolging en nazorg nodig. Het ViVa! expertise team helpt onze zorgmedewerkers daarbij en komt eventueel bij u thuis om de zorgproducten aan te sluiten en uitleg te geven. Is er daarna nog extra hulp nodig? Ook dan komen ze bij u langs. 

Meer informatie

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

• Het klantinformatiecentrum (KIC): 088-995 8000

• ViVa! Zorgbemiddeling: wijkzorg@vivazorggroep.nl en 088-995 8642

Klant Informatie Centrum

Beschikbaar om te chatten

Start chat
Wij gebruiken cookies voor een optimale gebruikservaring. Door gebruik te maken van onze website stemt u hiermee in. Meer weten?