Diëtist

Voeding is bepalend bij gezondheid en ziekte, maar speelt ook een grote rol in ons sociale leven. Wanneer door ziekte of andere redenen eten en drinken niet zo vanzelfsprekend is, heeft dit invloed op meer dan alleen de maaltijd. Denk hierbij aan alle sociale aspecten zoals ‘op de koffie’ of ‘uit eten’ gaan. De diëtist begeleidt u zowel in het aanpassen van uw eetgewoontes, als in alle factoren die hier invloed op hebben. Wij geven hierbij praktische, persoonlijke adviezen, waarbij wij altijd rekening houden met uw leefgewoonten en persoonlijke voorkeuren. Gezond en lekker gaan heel goed samen!

 

Ook interessant voor u

De diëtisten van ViZa! Zorggroep zijn gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van de ouder wordende mens, maar ook op andere gebieden ligt onze expertise. Iedereen is bij ons welkom: van 0 tot 100+ jaar, van slecht etende peuters tot pubers met veranderde eetgewoontes en van zwangeren tot ondervoede ouderen. U kunt rekenen op de beste voedingszorg.

 

U kunt bij ons terecht voor alle voedingsgerelateerde gezondheidsproblemen en bij veranderde voedingsbehoeftes.

Denk hierbij, onder andere, aan:

- Onbedoeld gewichtsverlies of ondergewicht

- Diabetes mellitus, zwangerschapsdiabetes

- COPD, longaandoeningen

- Hartfalen, Hoge bloeddruk, hoog cholesterol of hartproblemen

- Slikproblematiek, CVA

- Maag, lever- en darmklachten, zoals prikkelbare darm, stoma en ontlastingsproblematiek

- Overgewicht

- Gezonde voeding

- Kanker

- Reumatische aandoeningen, zoals jicht

- Nierziekten

- Voedselovergevoeligheid

- Voeding bij verstandelijk beperkten

 

Binnen ViVa! Zorggroep werken we multidisciplinair; zo nodig vindt er overleg plaats met andere disciplines, zoals de huisarts, specialist ouderengeneeskunde, logopedie, fysiotherapie, psychologie of ergotherapie. Zo is uw begeleiding optimaal afgestemd.

 

Onze diëtisten zijn:

- Marije Bosman

- Constance Delmte

- Kim van Duivenvoorde

- Esther van der Horst

- Johanna Mons

- Marit Stüvel

 

U kunt ons ook volgen op Facebook voor interessante tips en weetjes over voeding. 

 

Behandeling door de diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering, hoeveel dit precies is, kunt u nalezen in uw polisvoorwaarden. De behandeling valt binnen het eigen risico van uw zorgverzekering.

 

Daarnaast vallen bepaalde ziektebeelden (zoals diabetes, COPD en hart- en vaatziektes) soms onder de zogenaamde 'ketenzorg'. In dit geval wordt de behandeling volledig vergoed. Neem hierover contact op met uw huisarts. Heeft u vragen over de kosten, dan kunt u dit bespreken met uw diëtist of contact opnemen met de afdeling planning Gespecialiseerde Teams via telefoonnummer 088 - 995 74 20.

De diëtisten hebben spreekuur op diverse spreekuurlocaties in de regio of komen bij u thuis. Voor het maken van een afspraak of meer informatie, belt u met de afdeling planning Gespecialiseerde Teams via telefoonnummer 088 - 995 74 20. U kunt uw vraag of het maken van een afspraak ook regelen via onderstaand formulier.

 

 

 

*
*
*
*
*
*
Vul hier niets in a.u.b.

Wilt u alle informatie over de mogelijkheden van dieet- en voedingsadvies nog eens nalezen? Hieronder kunt u de voorlichtingsbrochure 'Diëtetiek' downloaden.

 

 

 

- +