Medisch technisch handelen

Mocht u eerder thuis willen zijn na een ziekenhuisopname of wilt u een ziekenhuisopname voorkomen dan kunt u ons medisch technisch handelen team (MTH-team) inschakelen. Dit team bestaande uit verpleegkundigen is een aanvulling op het WijkZorgteam, het team waarvan u verpleging en verzorging ontvangt.

 

Ook interessant voor u

Het team voor Medisch Technisch Handelen biedt medisch specialistische zorg (MSVT) aan met betrekking tot de thuissituatie en verricht verpleegkundige werkzaamheden in opdracht van huisartsen, verpleeghuisartsen en specialisten.

 

Door het verlenen van Medisch Technische Handelingen in de thuissituatie biedt dit de mogelijkheid om een ziekenhuisopname zo lang mogelijk uit te stellen, te verkorten of om de ziekenhuisbehandelingen thuis te vervolgen. Voor de patiënt betekent de thuisbehandeling meer vrijheid, minder reistijd en een vertrouwde omgeving.

 

De taken van het MTH-team zijn onder andere infuustherapieën, palliatieve zorg, pijnbehandeling, intraveneuze voeding, vochtinfuus, sedatie.

Het MTH- team is 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar.

Als u een indicatie heeft van uw specialist voor Medische Specialistische Verpleging Thuis (MSVT) dan wordt dit vergoed uit uw basisverzekering. 

 

Wilt u gebruik maken van het Medisch Technisch Handelen (MTH) team  voor andere zorg, dan kan de (wijk)verpleegkundige langs komen om te zien voor welke zorg u in aanmerking komt. De kosten voor MTH worden vergoed vanuit de basisverzekering en het komt niet ten laste van uw eigen risico.

 

 

 

Heeft u vragen? Dan kunt u ook contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling, via het telefoonnummer 088 – 995 86 42.  

*
*
*
*
*
*
Vul hier niets in a.u.b.
- +