Heemskerk-Meerstate

In Meerstate wordt gespecialiseerde verpleeghuiszorg geboden op afdelingen met speciale aandachtsgebieden.

 

Meerstate is een ruim opgezet verpleeghuis aan de rand van Heemskerk, grenzend aan het terrein van kasteel Marquette en op 1 kilometer afstand van het centrum van Heemskerk. Het gebouw ligt in een groene omgeving aan de rand van een mooie woonwijk. Er is een ruim parkeerterrein aanwezig.

 

Meerstate is per openbaar vervoer goed bereikbaar: de bus stopt voor de deur en heeft verbinding met de NS stations in Beverwijk en Castricum. 

Meerstate heeft plaats voor 100 cliënten verdeeld over vier afdelingen. Op deze afdelingen wordt professionele zorg geleverd aan mensen met ernstige lichamelijke of geestelijke problemen. Verder heeft Meerstate een afdeling voor geriatrische revalidatie (GRZ), met 71 plaatsen. Daarnaast is er een afdeling voor dagbehandeling.

 

Wonen

De verblijfsafdelingen hebben allemaal eenpersoons slaapkamers.

Voor de verblijfsafdelingen kunt u een aantal kleine meubels meenemen, wij informeren u graag over de mogelijkheden. Naast uw slaapkamer kunt u als cliënt gebruik maken van één van de huiskamers. Op Meerstate zijn vier verblijfsafdelingen:

  • Schulpen: een afdeling voor cliënten met NAH/psychiatrie.
  • Groot Dorregeest: een afdeling voor gerontopsychiatrie.
  • Westerhout: een afdeling voor somatische cliënten, cliënten waarbij de lichamelijke beperking op de voorgrond staat. Op deze afdeling wordt zowel kortdurende, op herstel gerichte zorg geleverd als langdurig op verblijf gerichte zorg.
  • Heemstate: een gesloten afdeling voor cliënten met dementie in combinatie met ernstige gedragsstoornissen.

 

Kortdurende zorg en behandeling

De afdeling geriatrische revalidatie (GRZ) bestaat uit drie revalidatie units, elk met hun eigen specialisatie.

Unit A behandelt revalidanten met CVA en COPD. 

Unit B is de assesment/observatie unit. Op deze afdeling behandelen we mensen met cognitieve beperkingen, gedragsmatige problemen of een zeer lage belastbaarheid. 

Unit C behandelt orthopedische problematiek, traumatologie en amputaties. Op deze afdeling worden veelal intensieve revalidatietrajecten doorlopen. 

Aansluitend aan de opname op de afdeling GRZ is het mogelijk om een periode poliklinische begeleiding te krijgen.

 

Dagbehandeling

Een gespecialiseerde afdeling waar cliënten gedurende een aantal dagdelen begeleiding en behandeling krijgen zodat zij langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Bij deze cliënten is steeds sprake van meervoudige problematiek: NAH, psychiatrie, dementie of complexe somatische zorg.

 

Faciliteiten

In het gebouw bevinden zich, behalve de verblijfsafdelingen, ook een foyer en een zitje, verschillende oefen- en behandelruimten voor o.a. fysiotherapie en ergotherapie, ruimten voor activiteiten en een bezinningsruimte.

 

Meerstate heeft een sfeervol restaurant waar u van harte welkom bent voor koffie, een lunch, een dagschotel of een diner. Maar ook voor een vergadering, een verjaardag of een ander samenzijn, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij raden u aan van te voren altijd even contact met ons op te nemen voor het doorspreken van uw wensen of voor het maken van een reservering. U kunt ons telefonisch bereiken op 088 - 995 74 00. Graag tot ziens!

 

Bij ViVa! Dagbeweging in Meerstate kunnen mensen met dementie én mantelzorgers met niet aangeboren hersenletsel of revalidatie één tot vijf dagen in de week terecht voor contact met lotgenoten, voor begeleiding bij het omgaan met de beperking en activiteiten. Meerstate is 5 dagen per week geopend van 10.00 - 15.30 uur.

 

ViVa! Dagbeweging staat voor ontmoeten en verbinden. Dagbeweging bij ViVa! Zorggroep is een vernieuwde vorm van dagbesteding waarbij we ons focussen op de cliënt van nu en die van de toekomst. Tijdens onze dagen kiezen we voor verschillende vormen van beweging. Want bewegen laat het lichaam werken, geeft de hersenen lucht en zorgt voor creativiteit.

 

 

 

 Mozartstraat 91 

1962 AB Heemskerk

T: 088 - 995 74 00
E: info@vivazorggroep.nl

 

 

Klik hier voor de routebeschrijving en OV-informatie via Google maps

 

 

 

Wilt u de informatie over wonen in verpleeghuis Meerstate nog eens nalezen? Hieronder kunt u de informatiebrochures 'Verpleeghuis Meerstate' en 'Revalideren in Meerstate' downloaden.

 

   

 

 

 

- +