Thuisbegeleiding

Als u hulp nodig heeft bij het organiseren van uw leven dan is thuisbegeleiding er voor u. Thuisbegeleiding is bedoeld voor mensen die de draad van hun leven weer op willen pakken, maar dit niet alleen kunnen. Er kunnen problemen zijn van psychische aard, een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Ook werkeloosheid (financiële problemen), opvoedproblemen, huiselijk geweld of verslaving kunnen een rol spelen. Een sociaal isolement kan het gevolg zijn.

 

Ook interessant voor u

Thuisbegeleiding helpt u bij

  • Het organiseren en op orde krijgen van het huishouden
  • Opvoedproblemen
  • Video Home training
  • Het leren budgetteren of omgaan met geld
  • Het (weer) zelfstandig wonen, als u bijvoorbeeld een psychiatrisch- of verslavingsprobleem heeft
  • Het leren leven met een handicap
  • Het opbouwen van een sociaal netwerk

 

Thuisbegeleiding helpt u bij de dagelijkse dingen. Bijvoorbeeld door het geven van advies of het voordoen van handelingen. Het accent van de begeleiding ligt niet op het overnemen van de werkzaamheden, maar op het aanboren van de eigen kracht van u en/ of uw gezinsleden. Zo ervaart u dat uw de controle terugkrijgt op uw dagelijkse leven. De Thuisbegeleider en u bepalen samen wat nodig is om weer zelfstandig te kunnen functioneren, binnen de mogelijkheden. Daarna zoeken we naar een praktische en haalbare oplossing. We bespreken regelmatig of de ondersteuning effectief is.

Via het WMO-loket van uw gemeente kunt u een indicatie aanvragen voor thuisbegeleiding. U betaalt wel een eigen bijdrage.

U kunt direct contact met Zorgbemiddeling via telefoon 088 - 995 86 42 of 088 - 995 86 43. Onze medewerkers kunnen u ook helpen bij het aanvragen van deze zorg bij het Centrum Indicatiestelling Zorg. 

Wilt u de informatie over de mogelijkheden van thuisbegeleiding nog eens nalezen? Hieronder kunt u de voorlichtingsbrochure 'Thuisbegeleiding' downloaden.

 

 

 

- +
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.