Ouderen sneller terecht voor herstelzorg Ouderen sneller terecht voor herstelzorg

Ouderen uit Midden Kennemerland die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven, bijvoorbeeld na een operatie, kunnen vanaf juni 2021 nog sneller terecht voor herstelzorg dankzij een innovatief portaal.

Lees meer
Contract met Farmadam verlengd Contract met Farmadam verlengd

Farmadam en ViVa! hebben het contract meerjarig verlengd om verder samen te werken aan de verbetering van medicatieveiligheid.

Lees meer
Zorgketen doet oproep aan de regio: Zorgketen doet oproep aan de regio:

 ‘Wij strijden nog steeds’. De zorgketen in de regio Kennemerland komt vandaag met een gezamenlijke oproep richting de regio.

Lees meer
Langzaam de goede kant op! Langzaam de goede kant op!

 Het is fijn om positief nieuws te kunnen delen. Na de vaccinatieronde zien we een duidelijke afname van het aantal besmettingen in onze huizen.

Lees verder
Verbetering zichtbaar! Verbetering zichtbaar!

Nu de tweede vaccinatieronde achter de rug is, zien we de situatie in onze verzorgingshuizen snel verbeteren: goed nieuws dus!

Lees meer
ViVa! locaties en corona ViVa! locaties en corona

De huidige situatie rondom corona is spannend en verwarrend. Gelukkig zijn er vaccins maar tegelijkertijd treffen wij als land en als ViVa! ingrijpende maatregelen. Daarbij staan er twee dingen voorop:

Lees meer
Corona: de stand van zaken bij ViVa! Corona: de stand van zaken bij ViVa!

Hoewel het op dit moment in veel huizen met bewoners en medewerkers gelukkig heel goed gaat, constateren we helaas op drie van de achttien woonzorglocaties van ViVa! Zorggroep bewezen besmettingen.

Lees meer
Bewoners gevaccineerd! Bewoners gevaccineerd!

Afgelopen weekend kregen onze bewoners het coronavaccin! Het was een hele operatie maar gelukkig is alles prima verlopen. 

Lees meer
Een 8,4 als rapportcijfer! Een 8,4 als rapportcijfer!

Onze wijkzorgmedewerkers krijgen een 8,4 als gemiddeld rapportcijfer van onze cliënten! Dat is één van de uitkomsten van de PREM-cliëntenraadpleging, dat Facit voor ons afgelopen periode heeft uitgevoerd.

Lees meer
Toekomst met zorgtechnologie! Toekomst met zorgtechnologie!

De corona-crisis heeft het belang van zorg op afstand nog eens flink aangetoond. Waar het heel gebruikelijk was om als zorgorganisatie meerdere keren per dag thuiszorg te verlenen, is fysiek contact zo veel mogelijk beperkt.

Lees meer
Wegwijzerdementie.nl Wegwijzerdementie.nl

Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, lanceerde het Netwerk Noord-Holland Noord de website Wegwijzerdementie.nl. Het is een uniek hulpmiddel voor mantelzorgers van mensen met dementie.

Lees meer
Zorgorganisaties regio werken samen Zorgorganisaties regio werken samen

Vanuit het ROAZ (Regionaal Overleg Acute Zorg) is afgesproken om in regionaal verband externe afdelingen in te richten voor de mogelijk substantiële toestroom van corona patiënten in de regio.

Lees meer
Regionale zorgaanpak Coronavirus Noord-Holland en Flevoland Regionale zorgaanpak Coronavirus...

Zorgorganisaties in de Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VVT) in Noord-Holland en Flevoland hebben een gezamenlijke aanpak van het Coronavirus geformuleerd. 

Lees meer