Wondzorg

ViVa! Zorgroep biedt uitstekende wondzorg en voert de regiefunctie complexe wondzorg uit voor meerdere zorgverzekeraars in regio Kennemerland. Het gespecialiseerde wondteam voert de wondzorg uit in goede afstemming met de betrokken ketenpartners (ziekenhuizen, huisartsen en leveranciers van verbandmiddelen) in de regio.

 

De behandeling van een wond vraagt soms om specifieke kennis en zorg. ViVa! Zorggroep heeft hiervoor het Wondteam wat bestaat uit Wondconsulenten en Wondverpleegkundigen. Zij hebben expertise en veel ervaring  in de behandeling van complexe wonden, een open been (ulcus cruris), doorligwonden (decubitus), een wond ontstaan door operatie, radiotherapie en/of chemotherapie bij kanker, een wond ontstaan door tumorgroei, beschadiging van de huid door warmte, een chemische stof of elektriciteit, brandwonden, een wond aan de voet bij suikerziekte ( diabetisch mellitus), wond door trauma, als er vocht in de benen (oedeem) zit, trombose en wondroos.

 

Het wondteam beschikt ook over een stomaverpleegkundige die in consult kan worden geroepen.

 

Ook interessant voor u

 

Er wordt een afspraak met u gemaakt door de wondconsulent of wondverpleegkundige. Deze doet de intake (anamnese) en maakt een foto van de wond. Soms is er aanvullend onderzoek nodig. Vervolgens wordt er een Wondbehandelplan op maat gemaakt voor de behandeling van uw wond. Dit wordt met u besproken en het genezingsproces wordt nauwkeurig gevolgd. De experts van het wondteam werken nauw samen met uw huisarts, specialisten, wijkteams en andere zorgverleners. We werken volgens de laatste richtlijnen op het gebied van wondzorg.

 

De wondverpleegkundigen en wondconsulenten bieden een behandeling bij iedereen die een wond heeft die langer dan verwacht nodig heeft om te genezen. Zij doen dit altijd in overleg met uw behandelend arts of specialist. Goede wondzorg is belangrijk om wonden te laten genezen en om complicaties te voorkomen. Mocht wondgenezing niet meer mogelijk zijn dan richten we ons op symptoombestrijding.

 

De wijkverpleegkundige komt bij u langs om te bespreken hoeveel zorg u nodig heeft en kan op basis daarvan een indicatie stellen. De kosten voor deze zorg worden vergoed via uw basisverzekering vanuit de Zorgverzekerings Wet (ZvW). U betaalt geen eigen bijdrage en deze zorg komt ook niet ten laste van uw eigen risico.

 

Verwijzing of het aanvragen van een wondconsult 

 

Een verwijzing naar het wondteam kunt u aanvragen via uw huisarts. U kunt zelf ook contact opnemen met het wondteam via wondteam@viavazorggroep.nl of via 088 995 80 00.

Wilt u de informatie over de mogelijkheden van wondzorg nog eens nalezen? Hieronder kunt u de voorlichtingsbrochure 'Wond- en zwachtelzorg' downloaden.

 

 

 

 

- +