Incontinentiezorg

Incontinentie is het ongewild verlies van urine en/of ontlasting. Het is een veelvoorkomend probleem en kan van grote invloed zijn op uw leven. Sommige mensen gebruiken het verkeerde opvangmateriaal, anderen mensen gaan niet meer op visite, een dagje winkelen, of stoppen met hun sportclub.

 

Ook weten mensen vaak niet dat er mogelijkheden zijn om iets aan incontinentie te doen. Vragen zoals of incontinentie te verhelpen is, hoe u kunt voorkomen dat u gaat ruiken, hoe een geïrriteerde huid te voorkomen is en welke materialen het beste bij u passen, kunt u aan onze WCS (Wond, Continentie en Stoma) verpleegkundige stellen.

 

Ook interessant voor u

De problemen die kunnen ontstaan bij incontinentie zijn zeer divers. Met onze WCS (Wond, Continentie en Stoma)verpleegkundige kunt u alle vragen en problemen bespreken. Bijvoorbeeld over het vinden van het juiste opvangmateriaal. Of, als u een verblijfskatheter heeft, dan is het goed om te weten dat de WCS verpleegkundige de katheter bij u thuis kan komen verwisselen. U krijgt advies en samen zoekt u naar oplossingen. De WCS verpleegkundige kan u zonodig doorverwijzen.

 

Zij werkt samen met andere zorgverleners zoals huisartsen, specialisten, diëtisten, wijkverpleegkundigen, apothekers en WCS verpleegkundigen uit ziekenhuizen.

Aan de inzet van een WCS (Wond, Continentie en Stoma) verpleegkundige is geen eigen bijdrage verbonden. Voor de begeleiding door één van de andere gespecialiseerd verpleegkundigen is drie uur per jaar beschikbaar. Indien u meer begeleiding nodig heeft, regelt zij dit samen met u. Hieraan is dan een eigen bijdrage verbonden die aan de hand van uw inkomen wordt berekend.

De aanvraag voor inschakeling van de wond-, continentie of stomaverpleegkundige wordt vaak in overleg met u door het ziekenhuis gedaan, maar kan ook via uw huisarts verlopen. U kunt ook zelf contact opnemen via telefoonnummer 088 - 995 74 20.

Wilt u alle informatie over de mogelijkheden van continentiezorg nog eens nalezen? Hieronder kunt u de brochure 'Continentie zorg' downloaden.

 

 

 

- +